Drewno nadaje głębokiego, oryginalnego smaku wędzonym potrawom, a wszystko to możliwe jest do uzyskania poprzez deseczki do wędzenia o małych rozmiarach, przeznaczone do niewielkich rozmiarów grilli.
Te wyjątkowe dodatki sprawiają, że potrawy nabierają zupełnie nowego wymiaru smaku. Deska została zaprojektowana w taki sposób, by bezpośrednio na niej umieszczać grillowane potrawy, jednak wymagane jest wcześniejsze jej przygotowanie - należy ją odpowiednio długo namoczyć, by zaabsorbowała ona wodę lub alkohol - w zależności od indywidualnych preferencji. Deska jest gotowa do użytku dopiero wtedy, gdy położona na ruszt wydobywa aromatyczny dym, ale nie pali się. Warto wiedzieć, że im dłużej będzie moczona, tym dłużej będzie się można cieszyć procesem wędzenia.
Idealnie sprawdza się podczas wędzenia ryb oraz delikatnych mięs, jak również warzyw. Gdy jest już mocno nadpalona, można nadać jej drugie życie poprzez połamanie jej i zastosowanie jako drewno do wędzenia.
Wymiary:
0.76CM X 14.99CM X 29.97CM