Akademia Grillowania - Amerykańskie Klasyki
Kurs GrillAcademy AMERYKAŃSKIE KLASYKI to prawdziwa gratka dla pasjonatów grillowania. Podczas wydarzenia można nauczyć się różnych technik oraz przygotowywania popularnych dań kuchni amerykańskiej. Nasz Grillmaster zaprezentuje, jak przygotować skrzydełka Buffalo oraz żeberka w stylu amerykańskim. Dodatkowo uczestnicy dowiedzą się jak przyrządzić dodatki, takie jak frytki oraz upieką na grillu ciasto Cobbler z soczystymi brzoskwiniami.
Weber, oferuje swoim Klientom wyjątkową możliwość doskonalenia umiejętności sztuki grillowania dzięki serii profesjonalnych kursów GrillAcademy, które organizuje już od 2003 roku. Kursy GrillAcademy skupiają się na różnych tajnikach grillowania, ucząc technik bezpośredniego czy pośredniego grillowania, wędzenia oraz prawidłowego użytkowania różnych typów grilli. Specjalnie dla miłośników kuchni amerykańskiej, Weber przygotował specjalny kurs GrillAcademy AMERYKAŃSKIE KLASYKI, który daje jego uczestnikom okazję do poznania autentycznych przepisów na klasyczne, amerykańskie dania z grilla.
Kurs GrillAcademy AMERYKAŃSKIE KLASYKI to świetna okazja dla osób, które chcą poznać amerykańskie podejście do grillowania. Podczas kursu GrillAcademy AMERYKAŃSKIE KLASYKI, Grillmaster pokaże uczestnikom, jak przygotować skrzydełka Buffalo oraz żeberka w amerykańskim stylu. Dodatkowo królować będą kluczowe dodatki, takie jak frytki. Na deser przygotuje pieczone na grillu ciasto Cobbler z brzoskwiniami. GrillAcademy to jednak nie tylko nauka. To także świetna zabawa, którą można dzielić z rodziną i przyjaciółmi. Spędźmy razem czas przy grillu, ucząc się i bawiąc.
Dawid Błaszczak
Od 11 lat pracuje na kuchni w znaczących miejscach świata gastronomii warszawskiej i światowej. Swoje doświadczenie zdobywał za granicą, w różnych restauracjach oraz w najlepszej szkole na świecie Le Cordon Bleu, której dyplom i stypendium za najlepsze umiejętności zdobyłem w Sydney Australii. Obecnie pracuje jako head chef w renomowanej restauracji Chianti na warszawskim foksalu.
Adam Anikiel
Grillowanie sprawia mu ogromną radość. Na codzień można go spotka w restauracji „The Farm”, gdzie ma przyjemność pracować na otwartym ogniu z najlepszej jakości wołowiną, jagnięciną i nie tylko!
Swoje doświadczenie zdobywał od ponad 10 lat w Warszawskich restauracjach oraz Londynie.
Na swojej ścieżce zawodowej napotkał szefów kuchni, którym to zawdzięcza bardzo wiele. Dzięki nim może dzielić się teraz z Wami wiedzą i doświadczeniem.
Prywatnie jest szczęśliwym mężem oraz tatą. Uwielbiam spacerować z rodziną po łąkach i lasach, targowiskach zbierając dary natury, z których później przygotowujemy wspólnie przetwory.
Tomasz Królikowski
Od ponad 20 lat nieprzerwanie związany z gastronomią. Zdobywał doświadczenie w Europie pracując w Anglii, Włoszech, Niemczech oraz ciagle odkrywa wspaniałości naszej kuchni regionalnej.
Prowadzący kuchnie w Pytanie na Śniadanie, szereg pokazów kulinarnych, trenuje technologów w zakładach produkcyjnych pomagając kreować dania gotowe.
Grillowanie i BBQ to bardzo ważny etap jego życia zawodowego. Dzięki współpracy z marką Weber mamprzyjemność dzielić się wiedzą o dobrym grillowaniu i zaprasza do GrillAcademy na swoje warsztaty
Na raz może wziąć udział maksymalnie 16 uczestników.
Akademia Grillowania trwa 4 godziny.
Tak, bilety możesz kupić w sklepie stacjonarnym i w sklepie on-line.
Grillowanie odbywa się na zewnątrz pod zadaszeniem, natomiast potrawy przygotowujemy i spożywamy w budynku.
O tym, że nie możesz wziąć udziału w Akademii Grillowania, musisz poinformować nas co najmniej 3 dni przed rozpoczęciem kursu. Ustalimy wtedy wspólnie nowy termin.
Jeśli o nieobecności nie poinformujesz nas wcale lub zrobisz to później niż co najmniej 3 dni przed kursem, to wpłata nie podlega zwrotowi.
Tylko jedna osoba może skorzystać z vouchera. Oznacza to, że jeśli chcesz zabrać na kurs kogoś jeszcze, to ta osoba musi wykupić dodatkowy voucher.
Masz pytania? Napisz lub zadzwoń!
Z przyjemnością Ci pomożemy i odpowiemy na każde pytanie!
Pon. - Pt.: 10:00 - 18:00
Sob: 9:00 - 18:00