Ho ho ho, świąteczna potrawa z grilla, nie tylko do mięsa i nie tylko na Boże Narodzenie! To trochę jak Pumpkin Spice zza oceanu...
Owoce sezonowe, szynki, indyk, bekon, a nawet słodkie rzeczy…!!
Inspiracją do stworzenia tej mieszanki były soczyste, pieczone na Boże Narodzenie szynki i ich aromatyczne przyprawy w połączeniu ze słodką, lepką polewą; kiedy indyki są solone i polewane, a paszteciki z mielonym mięsem wracają na stolik do kawy.
Bogaty, rozgrzewający aromat cynamonu, imbiru i ziela angielskiego, zmieszany z cukrem, pomarańczą i nutą chili. Wypróbuj go w ciastach, szarlotkach, a nawet do przyprawiania grillowanych lub pieczonych owoców – pomyśl o smażonych na maśle bananach, brzoskwiniach, drooool!
Odpowiedni dla wegan
Bezglutenowe
Składniki (Alergeny pisane wielkimi literami i pogrubione)
cukier, cynamon, mielony imbir, jamajskie ziele angielskie, pieprz czarny, granulki pomarańczy, sok pomarańczowy w proszku, chilli, sól
masa netto 230g