Bogaty w eklektyczne meksykańskie smaki, jego płaszcz ciemności otula i uderza mocno limonką, chipotle i ancho chili. Gładkie z kminkiem i oregano oraz słodkie z pomidorami i pomarańczą.
Przykryj kurczaka, wieprzowinę lub wołowinę tym bardziej autentycznym meksykańskim nacieraniem i pieczeniem, aby pokroić je w tacos. Możesz też po prostu dodać odrobinę soku ze świeżej limonki i polać świeżą sałatką, aby uzyskać smak Villahermosa.
Upiecz soczystą łopatkę wieprzową z pyłem diablo i pokrój na mega kubańskie kanapki lub dodaj trochę soku pomarańczowego do likieru i pomidora, aby uzyskać meksykański gulasz Adobo z Jukatanu.
Spróbuj tej niesamowitej salsy inspirowanej kuchnią meksykańską jako dodatku do grillowanych mięs lub jako dodatek do tacos, burrito, fajitas...
Przede wszystkim stąpaj ostrożnie i noś nóż. Nigdy nie wiesz, kiedy będziesz musiał zjeść tacos.
Składniki (alergeny pisane wielkimi literami i pogrubione)
Sól, cukier, pieprz czarny, cebula, oregano, ziele angielskie, kminek, goździki, ancho, chili Des Arbol & Chipotle, cynamon, wędzona papryka, granulowany pomidor, skórka pomarańczowa, limonka, sól selerowa (SELER).
masa netto: 220g