Stworzone ze wspomnień z czasów, gdy mieszkaliśmy i grillowaliśmy w Brazylii, gdzie portugalskie wpływy i dziedzictwo kulinarne są silne.
Specjalna, ręcznie przygotowana mieszanka wysokiej jakości wędzonej papryki, chili, czarnego pieprzu i nuty cytrusów, dzięki której w mgnieniu oka stworzysz w domu najlepszą podróbkę Piri-Piri.
metoda
Można go stosować do marynowania mięsa, ryb, krewetek lub warzyw do grillowania, pieczenia i powolnego gotowania.
Uwielbiamy Piri Piri na soczystym kurczaku Spatchcock. Zrób pastę z ok. 4 - 6% masy mięsa połączyć z oliwą i sokiem z 1 cytryny. Obficie przykryj kurczaka i umieść go w torbie strunowej, pozwalając mu marynować przez noc. Gotuj powoli nad (lub pod!) grillem, aż skórka będzie chrupiąca, a soki będą klarowne. Na koniec posyp cytrusami i podawaj z gorącymi frytkami, kolbą kukurydzy i świeżą sałatą.
Pyszny również zmieszany z kremowym hummusem do maczania ciepłego chleba pitta. Mniam!
Bezglutenowe
Przyjazny dla wegan
Zawiera seler
Garnek 210g
Tutaj znajdziesz przepisy i inspiracje
Składniki (alergeny pisane wielkimi literami i pogrubione)
Sól, cukier, pieprz czarny, cebula, papryka wędzona, oregano, kminek, granulki pomarańczy, granulki pomidorów, chilli, czosnek, sól selerowa (seler), E621, E631.
masa netto: 220g