Sos Ballymaloe Steak z Irish Stoutem to wyrazista i smaczna alternatywa dla sosu pieprzowego, masła czosnkowego czy sosu Béarnaise. Wykonane z Dungarvan Irish Stout z mieszanką pomidorów i dobrze dobranych przypraw, świetnie komponuje się z burgerami, kurczakiem, pieczonymi warzywami i oczywiście dobrym stekiem. Można go stosować jako glazurę pod koniec gotowania mięsa, więc idealnie sprawdzi się na grillu z przyjaciółmi!
Składniki: Pomidory, Cukier (pektyna, kwas cytrynowy). Sok jabłkowy, Ocet, Cebula, Irish Stout (5%) (zawiera jęczmień*), Sułtanki, Złoty Syrop, Melasa, Estragon, Sól morska, Musztarda, Pieprz, Przyprawy
Wartość energetyczna | 1135kJ / 268 kcal |
Tłuszcz | 2,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 60,5 g |
w tym cukier | 56,3 g |
Białko | 0,9 g |
Sól | 1,1 g |
Pojemność: 300ml
Wyprodukowano w Irlandii