Wielokrotnie nagradzany Brazen Heat ma znajomy smak naszego oryginalnego sosu BBQ zmieszanego z papryczkami habanero i de arbol, co zapewnia zaskakująco zmysłowy finisz. Został specjalnie zaprojektowany tak, aby ilość ciepła uzupełniała, a nie przytłaczała, cokolwiek podajesz.
„Bone Doctors” David M. Heilbronner i Bruce D. Wilhelmsen spotkali się po raz pierwszy na Uniwersytecie Wirginii w 1983 roku i szybko odkryli, że łączy ich ten sam entuzjazm do gotowania. Po ukończeniu studiów przyjaciele chirurga przez lata wymieniali się przepisami na grilla. Osiem lat temu na imprezie charytatywnej sprzedaż ich domowych sosów odniosła taki sukces, że dwaj lekarze podjęli decyzję: całkowicie skoncentrować się na produkcji nowych sosów BBQ i wprowadzaniu ich na rynek. Narodziła się marka „Bone Doctors”.
Składniki: Ketchup (koncentrat pomidorowy, cukier, ocet, sól, cebula w proszku, przyprawy, naturalny aromat), brązowy cukier (cukier, melasa), sos Worcestershire (woda, ocet destylowany, sól, cukier, czosnek granulowany, musztarda mielona, pieprz cayenne, kwasowość regulator: kwas cytrynowy, olejek goździkowy, olejek czosnkowy), koncentrat soku cytrynowego, przyprawy, musztarda mielona, chrzan, sól, cukier, czosnek granulowany, cebula granulowana, papryka Habanero, papryka de Arbol
Masa netto 425g
Produkt Bezglutenowy
Wyprodukowano w USA
Tabela odżywcza:
Energia | 397 kJ / 93 kcal |
Tłuszcze | 0 g |
w tym nasycone | 0 g |
Węglowodany | 23 g |
w tym cukry | 17 g |
białko | 0 g |
sól | 2.3g |