Przeciwieństwa się przyciągają – to powiedzenie w pełni odnosi się do smaku słodko-pikantnego sosu Barbeque Bone Doctors. Słodkie brzoskwinie i żurawina mieszają się z mocnym sosem Worchester i typowym dymnym aromatem BBQ. Dodatkowo odrobina chili w proszku i pieprz cayenne nadają sosowi barbecue dodatkowego smaku.
„Bone Doctors” David M. Heilbronner i Bruce D. Wilhelmsen spotkali się po raz pierwszy na Uniwersytecie Wirginii w 1983 roku i szybko odkryli, że łączy ich ten sam entuzjazm do gotowania. Po ukończeniu studiów przyjaciele chirurga przez lata wymieniali się przepisami na grilla. Osiem lat temu na imprezie charytatywnej sprzedaż ich domowych sosów odniosła taki sukces, że dwaj lekarze podjęli decyzję: całkowicie skoncentrować się na produkcji nowych sosów BBQ i wprowadzaniu ich na rynek. Narodziła się marka „Bone Doctors”.
Składniki: Woda, przecier pomidorowy, brzoskwinie (brzoskwinie, woda, koncentrat soku gruszkowego), cukier brązowy (cukier, melasa), ocet jabłkowy, melasa, galaretka żurawinowa (żurawina, cukier, woda filtrowana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), syrop kukurydziany, Sos Worcestershire (woda, ocet destylowany, sól, cukier, czosnek granulowany, musztarda mielona, pieprz cayenne, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olejek goździkowy, olejek przyprawowy), tamari (woda, ziarna soi, sól, alkohol), chili w proszku, granulowane Cebula, czarny pieprz, naturalny aromat dymu, czerwona papryka, szałwia, naturalny aromat miodu
Masa netto 425g
Produkt Bezglutenowy
Wyprodukowano w USA
Tabela odżywcza:
Energia | 453 kJ / 107 kcal |
Tłuszcze | 0 g |
w tym nasycone | 0 g |
Węglowodany | 27 g |
w tym cukry | 20 g |
białko | 0 g |
sól | 1.3g |