ODBIÓR TYLKO W SKLEPIE STACJONARNYM
Element: Polędwica
Cięcie: Filet Mignon
Linia: Premium
Rodzaj: Mięso sezonowane
Długość sezonowania: ponad 30 dni
Możliwość mrożenia: TAK
Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu
Pamiętaj, że nasz towar możesz spokojnie zamrozić
Polędwica
Polędwica pochodzi z tylnej ćwierćtuszy. Jest to długi i wąski mięsień, idący wzdłuż grzbietu zwierzęcia. Jeden z najbardziej cenionych i pożądanych elementów mięsa wołowego. Mięso z polędwicy jest bardzo delikatne, miękkie i wymaga krótkiej obróbki termicznej.
Stek:
FILET MIGNON STEAK
Linia Premium:
Wyselekcjonowane jest spośród tłustych krów i jałówek, które w procesie hodowli wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym. Steki premium cechuje delikatna struktura mięsa, kruchość, marmurkowatość, bardzo głęboki, słodki, wręcz „orzechowy smak”, wzmocniony dzięki sezonowaniu na sucho.