Kawałki drewna do wędzenia są podstawowym asortymentem wszystkich miłośników wędzonych potraw. Ten niepozorny dodatek sprawia, że nawet zwykła potrawa nabiera wyjątkowego posmaku, którego nie można porównać z niczym innym.
Szeroka gama firmy Weber w zakresie drewna do wędzenia, pozwala na dobranie odpowiednich dla siebie walorów smakowych. Szczelnie zapakowane kawałki drewna jabłoni sprawdzą się szczególnie w potrawach z wołowiny, wieprzowiny i drobiu, wydobywając z nich najlepsze walory smakowe
Kawałki przed użyciem należy odpowiednio przygotować - na pół godziny przed grillowaniem należy namoczyć je w letniej wodzie, a następnie dodać podczas smażenia. Moment w którym drewna powinny znaleźć się na grillu w pełni zależy od Ciebie - jeśli chcesz uzyskać mocniejszy posmak drewna, dodaj je na początku smażenia, jeśli mniej - pod koniec. Ponadto dodanie większej ilości kawałków wzmacnia posmak wędzenia. Można je używać w wędzarniach lub grillach węglowych.
Masa netto:
1,5 kg