Gdy tylko otworzysz opakowanie, Twoje nozdrza zostaną uderzone pełną siłą tsunami skierowaną w stronę głowy. Ostre, łagodne, słone, słodkie umami posypane szczyptą pikanterii z pieprzu Sancho. To monumentalny rub, a Piękno jest bestią.
Togorashi Japońska przyprawa BBQ do grillowanego tuńczyka, wołowiny, wagyu, owoców morza, a może Godzilla?
Spędziliśmy w Tokio trzy tygodnie, gotując na grillach Hibachi, ciesząc się niesamowitą ziemistością głębinowych smaków, takich jak smażone kluski z ośmiornicą, cienkie plasterki wołowej wagyu, gotowanej na gorąco i szybko na rozżarzonych węglach, a te pyszne aromatyczne wspomnienia pozostały z nami. Odwieczna czystość kuszących japońskich smaków i skwierczenia steku.
Pokryj wilgotną powierzchnię mięsa co najmniej 1 godzinę przed gotowaniem, aby himalajska sól morska wchłonęła się.
Zalecamy gotowanie na średnim ogniu i prażenie nasion sezamu, dodając więcej przypraw w trakcie gotowania, aby uzyskać warstwy niesamowitego smaku umami.
BEZGLUTENOWE
225g
zawiera sezam, soję
Składniki
Różowa sól himalajska, nasiona sezamu czarno-białego (SEZAME), cukier, pieprz czarny, papryka Sansho, płatki czerwonego chili, wodorosty Nori, skórka pomarańczowa, imbir, proszek sojowy Tamari (SOJA)