BBQ-Rub "Macho Muchacho" to meksykańska marynata z typowymi przyprawami tego regionu: kminkiem, Ancho Chilis, rozmarynem, oregano i jalapeno. Aplikacja jest bardzo prosta: skrop swoje mięso lub warzywa kilkoma kroplami oleju (najlepiej oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia), a następnie natrzyj je obficie BBQ "Macho Muchacho". Pozostaw krótko mięso w lodówce (wystarczą 1-2 godziny) i połóż je na grillu. Taka sucha marynata najlepiej pasuje do wieprzowiny i drobiu, ale także do steka wołowego, który będzie smakował meksykiem.
Skład: sól morska, słodka papryka, surowy cukier trzcinowy, oregano, kminek, czarny pieprz, biały pieprz, papryka granulki czerwone, czosnek, cebula, chili czerwony, rozmaryn, ziele angielskie, jalapeno granulat. Alergeny: może zawierać ślady musztardy i selera
Wartość odżywcze w 100 g: 1151 kJ (273 kcal); tłuszcz 6,2 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,9 g; węglowodany 41,5 g; w tym cukier 37 g; białko 7,9 g; sól 23,9g
Data przydatności znajduje się na opakowaniu
Producent Ankerkraut Niemcy
Masa netto 200g