Bill Arnold – Legendarny „Blues Hog”
Bill Arnold jest twórcą sosu Blues Hog Barbecue. Wychowany przez babcię na obrzeżach Memphis w stanie Tennessee, pasja Billa do gotowania pojawiła się już w młodym wieku. Biegając obok ubrań wiszących na sznurku i w dół, gdzie miejscowi zebrali się, aby przygotować „gulasz z wiewiórki”.
„Pewnego wieczoru u kucharza, około drugiej w nocy, szedłem do łóżka. Nie spałem dłużej niż 10 minut, kiedy ktoś wbiegł i krzyknął: „Bill! Musisz ugotować wieprzowinę!” Ktoś przyprowadził psa, który zaczął walczyć z innym psem. Bailey, który gotował, próbował je rozdzielić, ale został ugryziony i stracił kciuk! Kiedy Bailey trafiła do szpitala, moim obowiązkiem było dopilnowanie pożaru i zajęcie się sprawą. Wokół ogniska Jankes chwycił swoje skrzypce i zaczął grać, a gdy kołysałem się w rytm muzyki, powiedział: „Spójrzcie na tego bluesowego wieprza, który przewraca tego wieprza! I wtedy utknęło! Grill z Blues Hog!”
Straciliśmy Billa pod koniec 2021 roku, po 10 latach walki z rakiem. Bill był wieloma osobami… kochającym ojcem, mentorem, weteranem i prawdziwą legendą grillowania! Jego charyzma, pomysłowość i hojność nadają ton temu, o co chodzi w społeczności BBQ: obejmując rodzinę i przyjaciół oraz promując radość z grillowania. Dziedzictwo Billa jest wciąż żywe, a sos stworzony w jego garażu trafia teraz na półki na całym świecie.