Na początku był to najostrzejszy sos w ofercie Saus.Guru. Żartobliwie mówiono, że podnosi on poziom ciepła do poziomu, którego użytkownik ledwo może znieść, co powoduje pragnienie „ostatecznej ucieczki”, stąd nazwa. Nie trzeba tego mówić, ale i tak to powiemy: oczywiście z dużym przymrużeniem oka! Saus.Guru’s Death Wish to sos o pełnym smaku. Słodkie tony przeplatają się z ostrością mielonych nasion kminu. Wraz z zachwycającym aromatem specjalnej mieszanki pieprzu, ten sos nie tylko dodaje mięśni do każdego dania lub przekąski, ale także mnóstwo smaku. Używaj tego sosu jako dodatku do ulubionych potraw, takich jak makarony lub kluski, dania z ryżem i stir-fry, hamburgery, hot dogi, burrito, pizza, tacos, frytki i przekąski, takie jak pierogi/dim sum, empanady lub bogato wypełniony talerz nachos.
Ciekawostki dla miłośników ostrych sosów Wszystkie ostre sosy Saus.Guru to małe rzemieślnicze produkcje. Specjalna mieszanka pieprzu składa się z papryczek uprawianych w Holandii (sadzonki). Są one zbierane ręcznie i starannie selekcjonowane pod kątem jakości. Po zatwierdzeniu papryczek przez kontrolę jakości, są one oceniane pod kątem smaku, aromatu i wartości pikantnej. Następnie są mieszane w najbardziej idealnych proporcjach, aby stworzyć idealną mieszankę aromatyczną. Mieszanka zawiera między innymi papryczki Scorpion, Habaneros, Jolokia i Carolina Reaper. Tuż przed produkcją owoce są indywidualnie odszypułkowane i czyszczone, a następnie mieszane i lekko marynowane, leżakowane i mrożone, aby zatrzymać proces dojrzewania. Dzięki temu nasza produkcja zawsze ma pożądaną jakość, nawet zimą. Warto wiedzieć. Wszystkie warianty sosu Skull Hot Sauce są wytwarzane z papryczek chili uprawianych w Holandii przez wybranych profesjonalnych plantatorów z międzynarodowymi certyfikatami jakości. W Saus.Guru sosy ostre to przede wszystkim wrażenia smakowe, a nie tylko ostrość, ponieważ to nie jest sztuka. Papryczki uprawiane na potrzeby Saus.Guru obejmują papryczki Carolina Reaper, różne rodzaje Jolokia, Scorpions, Habanero i inne specjalne odmiany papryki.
Składniki
Woda, cukier, pomidor, modyfikowana skrobia kukurydziana, ocet, sól, imbir, soja, PSZENICA (GLUTEN), cebula, 1,1% czosnku, 2,2% papryczek chili, przyprawy (1,3% kminu), naturalne aromaty, kwas spożywczy (kwas cytrynowy), konserwanty (sorbinian potasu, benzoesan sodu), barwnik (ekstrakt z papryki).
Informacje żywieniowe Na 100 gramów:
Wartość energetyczna: 108 kcal / 450 kj
Tłuszcz: 0,37 g, w tym nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 24,6 g, w tym cukry: 20,6 g
Białko: 0,84 g
Sól: 1,73 g
Pojemność: 500ml