Najnowszym dodatkiem Saus.Guru do kolekcji Pitmaster jest Late Apple Harvest & Old Orchard Spice Blend, zupełnie nowa kombinacja sosu i marynaty, w której, jak we wszystkich produktach z kolekcji Pitmaster, marynata jest dostosowana do sosu, jak wino do jedzenia. Sos Late Apple Harvest to typowy sos w stylu Memphis w stanie Tennessee. Świeży i owocowy sos BBQ na bazie jabłek, pełen smaku bogatej mieszanki ziół, przypraw i składników umami inspirowanych smakami „wiejskiej Normandii”. Sos ten ma typowe cechy smakowe i aspekty techniczne, które są bardzo popularne w środowisku zawodów BBQ. To przystępny, a jednocześnie zaskakujący sos ze względu na zrównoważoną kompozycję smakową. Idealnie nadaje się do stosowania z szeroką gamą produktów, takich jak drób, wieprzowina, jagnięcina, pieczenie wołowe i gulasze z mniej popularnych kawałków wołowiny oraz preparaty z różnych gatunków dziczyzny, takich jak jeleń, dzik i dziczyzna, a także ptactwo łowne, takie jak kaczka, bażant i kuropatwa, oraz dziczyzna, taka jak królik i zając. Można nawet pomyśleć o połączeniach z białą rybą, łososiem, homarem i krewetkami, szczególnie pysznymi w ciepłe letnie dni.
Składniki
Składniki
Brązowy cukier, pomidor, 11,7% jabłek, woda, ocet balsamiczny, ocet jabłkowy, soja, pszenica (GLUTEN), sól, ocet, tamaryndowiec, cebula, przyprawy, melasa, czosnek, naturalny aromat, zakwaszacz (kwas mlekowy), barwnik (ekstrakt z papryki), konserwanty (sorbinian potasu, benzoesan sodu).
Wartości odżywcze na 100 gramów:
Wartość energetyczna: 200 kcal / 836 kj
Tłuszcz: 0,32 g, w tym nasycone: 0,04 g
Węglowodany: 40,2 g, w tym cukry: 39,1 g
Białko: 1,35 g
Sól: 2,50 g