Saus.Guru’s Mexican Habanero Fever jest inspirowany, jak się domyślasz, kuchnią meksykańską ????. Używając składników takich jak ananas, aromatyczne papryczki habanero z cytryną i typową meksykańską rośliną zwaną Epazote (znaną również jako „Pachnąca gęsia stopa”), stworzyliśmy wyjątkowy ostry sos. Jest to stosunkowo łagodny ostry sos ze względu na słodko-kwaśny ananas, ale jednocześnie jest wytrawny i pikantny. Krótko mówiąc, pyszny sos o wielu zastosowaniach. Pomyśl na przykład o swoich ulubionych meksykańskich (fasolowych) potrawach, fajitas, burrito, tacos i nachos. Ale pomyśl także o potrawach i przekąskach z innych kuchni, takich jak makaron, dania smażone na patelni i ryż, lub z pitami, z żeberkami, skrzydełkami kurczaka i pizzą lub jako dodatek do ulubionego sosu do makaronu.
Ciekawostki dla miłośników ostrych sosów Wszystkie ostre sosy Saus.Guru to małe rzemieślnicze produkcje. Specjalna mieszanka pieprzu składa się z papryczek uprawianych w Holandii (sadzonki). Są one zbierane ręcznie i starannie selekcjonowane pod kątem jakości. Po zatwierdzeniu papryczek przez kontrolę jakości, są one oceniane pod kątem smaku, aromatu i wartości pikantnej. Następnie są mieszane w najbardziej idealnych proporcjach, aby stworzyć idealną mieszankę aromatyczną. Mieszanka zawiera między innymi papryczki Scorpion, Habaneros, Jolokia i Carolina Reaper. Tuż przed produkcją owoce są indywidualnie odszypułkowane i czyszczone, a następnie mieszane i lekko marynowane, leżakowane i mrożone, aby zatrzymać proces dojrzewania. Dzięki temu nasza produkcja zawsze ma pożądaną jakość, nawet zimą. Warto wiedzieć. Wszystkie warianty sosu Skull Hot Sauce są wytwarzane z papryczek chili uprawianych w Holandii przez wybranych profesjonalnych plantatorów z międzynarodowymi certyfikatami jakości. W Saus.Guru sosy ostre to przede wszystkim wrażenia smakowe, a nie tylko ostrość, ponieważ to nie jest sztuka. Papryczki uprawiane na potrzeby Saus.Guru obejmują papryczki Carolina Reaper, różne rodzaje Jolokia, Scorpions, Habanero i inne specjalne odmiany papryki.
Składniki
Woda, cukier, 13,5% ananas, modyfikowana skrobia kukurydziana, ocet, 1,8% żółte habanero, sól, 1,7% cebula, 1,1% czosnek, pietruszka, naturalny aromat, barwnik (ekstrakt z krokosza barwierskiego), 0,04% epazote, kwas spożywczy (kwas cytrynowy), konserwanty (sorbinian potasu, benzoesan sodu).
Informacje żywieniowe Na 100 gramów:
Energia: 132 kcal / 554 kj
Tłuszcz: 0,04 g, w tym nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 32,2 g, w tym cukry: 28,4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 1,45 g
Pojemność: 500ml