Saus.Guru Skull Hot Sauce Original to najłagodniejszy sos w kolekcji Skull. Original to pierwszy sos z serii sześciu Saus.Guru Hot Sauces i jest prawdziwie wszechstronny. Zadowoli większość miłośników pikantnego jedzenia, ale zagorzali miłośnicy chili wolą ostrzejsze warianty z kolekcji Skull. W każdym razie ten sos jest znany ze swojego pysznego profilu smakowego składającego się z pikantnego imbiru, dobrej dawki świeżej mieszanki pieprzu, odrobiny słodyczy i oczywiście pikantnych nut umami. Prawdziwa bomba smakowa. Idealny do doprawiania ulubionych dań z makaronu i grilla. Lub na przykład jako dodatek do ulubionego dressingu do letniej sałatki, do hamburgerów i hot dogów, do pizzy, frytek i wielu innych posiłków i przekąsek. Ciekawostki dla miłośników ostrych sosów Wszystkie ostre sosy Saus.Guru to małe rzemieślnicze produkcje. Specjalna mieszanka pieprzu składa się z papryczek uprawianych w Holandii (sadzonki). Są one zbierane ręcznie i starannie selekcjonowane pod kątem jakości. Po zatwierdzeniu papryczek przez kontrolę jakości, są one oceniane pod kątem smaku, aromatu i wartości pikantnej. Następnie są mieszane w najbardziej idealnych proporcjach, aby stworzyć idealną mieszankę aromatyczną. Mieszanka zawiera między innymi papryczki Scorpion, Habaneros, Jolokia i Carolina Reaper. Tuż przed produkcją owoce są indywidualnie odszypułkowane i czyszczone, a następnie mieszane i lekko marynowane, leżakowane i mrożone, aby zatrzymać proces dojrzewania. Dzięki temu nasza produkcja zawsze ma pożądaną jakość, nawet zimą. Warto wiedzieć. Wszystkie warianty sosu Skull Hot Sauce są wytwarzane z papryczek chili uprawianych w Holandii przez wybranych profesjonalnych plantatorów z międzynarodowymi certyfikatami jakości. W Saus.Guru sosy ostre to przede wszystkim wrażenia smakowe, a nie tylko ostrość, ponieważ to nie jest sztuka. Papryczki uprawiane na potrzeby Saus.Guru obejmują papryczki Carolina Reaper, różne rodzaje Jolokia, Scorpions, Habanero i inne specjalne odmiany papryki.
Składniki
Woda, cukier, pomidor, modyfikowana skrobia kukurydziana, ocet, sól, 1,4% imbir, soja, pszenica (gluten), cebula, 0,5% czosnek, 0,9% papryczki chili, trawa cytrynowa, naturalne aromaty, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), środki konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu), barwnik (ekstrakt z papryki).
Informacje żywieniowe Na 100 gramów:
Wartość energetyczna: 94 kcal / 392 kj
Tłuszcz: 0,07 g, w tym nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 22,3 g, w tym cukry: 18,8 g
Białko: 0,45 g
Sól: 1,71 g
Pojemność: 500ml