Sos Ultra Hot jest o jeden poziom wyżej na drabinie ostrości w porównaniu do Original i Mexican Habanero Fever w kolekcji Saus.Guru Skull Hot Sauce. Jest inspirowany bogatymi smakami kuchni indonezyjskiej, z dużą ilością pachnących papryczek i zrównoważonym profilem smakowym typowych ziół i przypraw z tego regionu, takich jak Ketoembar i Sereh. Wraz ze specjalną mieszanką papryczek, świeżymi i słodkimi nutami oraz bogatym w umami pikantnym smakiem, sos Ultra Hot jest wszechstronny i można go stosować w szerokiej gamie potraw. Dodaj trochę ostrości do ulubionych potraw smażonych na patelni, ryżu lub makaronu. Użyj go, aby podkręcić ulubioną pizzę, burgery i hot dogi, polej nim obciążone frytki lub użyj go jako dipu do ulubionych przekąsek, takich jak satay (z kurczaka), chrupiące warzywa, empanady, nachos lub roladki z kiełbasą brabancką. Ultra Hot jest nieco łagodniejszy niż Deathwish z tej samej serii. Jeśli szukasz wyjątkowo ostrego sosu, ale jednocześnie cenisz sobie doskonałe wyważenie smaków, wypróbuj nasz sos 142 Nonillion z tej samej kolekcji Skull.
Ciekawostki dla miłośników ostrych sosów Wszystkie ostre sosy Saus.Guru to małe rzemieślnicze produkcje. Specjalna mieszanka pieprzu składa się z papryczek uprawianych w Holandii (sadzonki). Są one zbierane ręcznie i starannie selekcjonowane pod kątem jakości. Po zatwierdzeniu papryczek przez kontrolę jakości, są one oceniane pod kątem smaku, aromatu i wartości pikantnej. Następnie są mieszane w najbardziej idealnych proporcjach, aby stworzyć idealną mieszankę aromatyczną. Mieszanka zawiera między innymi papryczki Scorpion, Habaneros, Jolokia i Carolina Reaper. Tuż przed produkcją owoce są indywidualnie odszypułkowane i czyszczone, a następnie mieszane i lekko marynowane, leżakowane i mrożone, aby zatrzymać proces dojrzewania. Dzięki temu nasza produkcja zawsze ma pożądaną jakość, nawet zimą. Warto wiedzieć. Wszystkie warianty sosu Skull Hot Sauce są wytwarzane z papryczek chili uprawianych w Holandii przez wybranych profesjonalnych plantatorów z międzynarodowymi certyfikatami jakości. W Saus.Guru sosy ostre to przede wszystkim wrażenia smakowe, a nie tylko ostrość, ponieważ to nie jest sztuka. Papryczki uprawiane na potrzeby Saus.Guru obejmują papryczki Carolina Reaper, różne rodzaje Jolokia, Scorpions, Habanero i inne specjalne odmiany papryki.
Składniki
Woda, cukier, pomidor, modyfikowana skrobia kukurydziana, ocet, sól, soja, PSZENICA (GLUTEN), cebula, 0,9% czosnku, 1,2% papryczek chili, przyprawy (1,6% nasion kolendry), trawa cytrynowa, naturalne aromaty, kwas (kwas cytrynowy), konserwanty (sorbinian potasu, benzoesan sodu), barwnik (ekstrakt z papryki).”
Informacje żywieniowe na 100 gramów:
Wartość energetyczna: 98 kcal / 412 kj
Tłuszcz: 0,06 g, w tym nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 23,5 g, w tym cukry: 20,1 g
Białko: 0,5 g
Sól: 1,73 g
Pojemność: 500ml