Ręcznie kuta seria noży kuchennych mistrza Takeshi Saji, rękojeść wykonana z micarty łącząc to ze świetną stalą Super Aogami hartowana do 65 HRC +/- 1, to doskonałe połączenie naturalnego piękna rękojeści oraz nowoczesnej stali, łącząc to w idealny produkt do kuchni. Rdzeń ostrza został okuty 2 warstwami stali, tworząc piękny wzór, z charakterystycznym młotkowaniem.
Rękojeść noża Takeshi Saji świetnie leży w dłoni, i nie męczy jej nawet po długiej pracy, dodatkowo rękojeść wykonana z micarty jest bardzo trwała, odporna na wodę i skurcz oraz zapewnia dobrą przyczepność, nawet gdy jest mokra. Ze względu na ręcznie wykonanie, każdego noża mogą one minimalnie odbiegać od tych przedstawionych na zdjęciach, a każdy wzór noża jest unikalny i niepowtarzalny.
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Ostrze - rdzewna stal 3 warstwowa Aogami Super
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 65 HRC +/-1
Długość całkowita - 33,5 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 4,7 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 210 g