Ręcznie kuta seria noży kuchennych mistrza Takeshi Saji, rękojeść wykonana z czarno szarej micarty łącząc to ze świetną stalą Aogami #2 hartowana do 61 HRC +/- 1, to doskonałe połączenie naturalnego piękna rękojeści oraz nowoczesnej stali, łącząc to w idealny produkt do kuchni. Rdzeń ostrza został okuty okuty 10 warstwami stali nierdzewnej mosiądzu i miedzi, tworząc piękny wzór.
Rękojeść noża Takeshi Saji świetnie leży w dłoni, i nie męczy jej nawet po długiej pracy. Ze względu na ręcznie wykonanie, każdego noża mogą one minimalnie odbiegać od tych przedstawionych na zdjęciach, a każdy wzór noża jest unikalny i niepowtarzalny.
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi
Rękojeść - czarno-szara micarta
Twardość - 61 +/- 1 HRC
Długość całkowita - 34,0 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 244 g