Akademia Grillowania - Steki
Odkryj nowe smaki grillowania i naucz się przygotowywać pyszne steki podczas kursu GrillAcademy. Dołącz do naszej społeczności miłośników grilla i bądź z nami, gdy krok po kroku będziemy przyrządzać różne rodzaje steków, m.in. Tomahawk. Dowiedz się, jak przygotować idealny sos, który doskonale podkreśli smak Twojego ulubionego mięsa - sosu Béarnaise. A wszystko to w miłej atmosferze i towarzystwie innych pasjonatów grillowania. Zabierz ze sobą przyjaciół lub rodzinę i spędźmy razem czas przy grillu. Wprowadzimy Cię w tajniki świata Weber i zapewnimy dobrą zabawę.
Posiadając taką wiedzę, wyczarujesz wyjątkowe dania i miło zaskoczysz swoich gości podczas letniej imprezy przy grillu. Tego wszystkiego nauczysz się pod czujnym okiem doświadczonych Grillmasterów Webera, którzy wprowadzą Cię w tajniki sztuki grillowania. Kurs GrillAcademy to jednak nie tylko nauka, ale przede wszystkim okazja na dobrą zabawę w doborowym towarzystwie. Podziel się z nami dobrym humorem, a my podzielimy się z Tobą naszym doświadczeniem i wiedzą.
Kurs GrillAcademy STEKI to niezwykła okazja dla miłośników grillowania i fanów soczystego, perfekcyjnie przyrządzonego mięsa. Z nami nauczysz się przygotowywać różne rodzaje steków i doskonałych sosów oraz dodatków. Podczas kursu dowiesz się jak zrobić m.in. stek Tomahawk. Jednak steki to nie wszystko, co możesz przyrządzić na grillu. Mamy dla Ciebie również inne propozycje, które wzbogacą Twoje umiejętności grillowania. Pokażemy Ci także jak przygotowywać pyszny sos Béarnaise, który idealnie podkreśl smak mięsa. Dobrze dobrane i przygotowane dodatki to podstawa sukcesu każdego dania, dlatego w menu kursu znajdują się również pyszne, chrupiące ziemniaki.
Dawid Błaszczak
Od 11 lat pracuje na kuchni w znaczących miejscach świata gastronomii warszawskiej i światowej. Swoje doświadczenie zdobywał za granicą, w różnych restauracjach oraz w najlepszej szkole na świecie Le Cordon Bleu, której dyplom i stypendium za najlepsze umiejętności zdobyłem w Sydney Australii. Obecnie pracuje jako head chef w renomowanej restauracji Chianti na warszawskim foksalu.
Adam Anikiel
Grillowanie sprawia mu ogromną radość. Na codzień można go spotka w restauracji „The Farm”, gdzie ma przyjemność pracować na otwartym ogniu z najlepszej jakości wołowiną, jagnięciną i nie tylko!
Swoje doświadczenie zdobywał od ponad 10 lat w Warszawskich restauracjach oraz Londynie.
Na swojej ścieżce zawodowej napotkał szefów kuchni, którym to zawdzięcza bardzo wiele. Dzięki nim może dzielić się teraz z Wami wiedzą i doświadczeniem.
Prywatnie jest szczęśliwym mężem oraz tatą. Uwielbiam spacerować z rodziną po łąkach i lasach, targowiskach zbierając dary natury, z których później przygotowujemy wspólnie przetwory.
Tomasz Królikowski
Od ponad 20 lat nieprzerwanie związany z gastronomią. Zdobywał doświadczenie w Europie pracując w Anglii, Włoszech, Niemczech oraz ciagle odkrywa wspaniałości naszej kuchni regionalnej.
Prowadzący kuchnie w Pytanie na Śniadanie, szereg pokazów kulinarnych, trenuje technologów w zakładach produkcyjnych pomagając kreować dania gotowe.
Grillowanie i BBQ to bardzo ważny etap jego życia zawodowego. Dzięki współpracy z marką Weber mamprzyjemność dzielić się wiedzą o dobrym grillowaniu i zaprasza do GrillAcademy na swoje warsztaty
Na raz może wziąć udział maksymalnie 16 uczestników.
Akademia Grillowania trwa 4 godziny.
Tak, bilety możesz kupić w sklepie stacjonarnym i w sklepie on-line.
Grillowanie odbywa się na zewnątrz pod zadaszeniem, natomiast potrawy przygotowujemy i spożywamy w budynku.
O tym, że nie możesz wziąć udziału w Akademii Grillowania, musisz poinformować nas co najmniej 3 dni przed rozpoczęciem kursu. Ustalimy wtedy wspólnie nowy termin.
Jeśli o nieobecności nie poinformujesz nas wcale lub zrobisz to później niż co najmniej 3 dni przed kursem, to wpłata nie podlega zwrotowi.
Tylko jedna osoba może skorzystać z vouchera. Oznacza to, że jeśli chcesz zabrać na kurs kogoś jeszcze, to ta osoba musi wykupić dodatkowy voucher.
Masz pytania? Napisz lub zadzwoń!
Z przyjemnością Ci pomożemy i odpowiemy na każde pytanie!
Pon. - Pt.: 10:00 - 18:00
Sob: 9:00 - 18:00