Razor Deathcrush to kolejna produkcja Razora, która wyrwie z butów niejednego Ostrożorcę.
Cytując twórców:
"Razor Deathcrush – moc która wyzwala. Kolejny sos z naszej manufaktury o hardcorowym charakterze. Połowa jego składu to Carolina Reaper podkreślona zdecydowanym smakiem piwa "Kominiarz" z Browaru Profesja.
Skala ostrości: 10/10
Z uwagi na ostrość prosimy o świadome i rozsądne korzystanie z naszego sosu. Od momentu zakupu cała odpowiedzialność za jego spożywanie i używanie przechodzi na jego Nabywcę."
Powiemy tyle - producent nie kłamie, przed Wami słodko-ostry przyjemniaczek o naprawdę piekielnym charakterze, głównie właśnie dzięki pokaźnej zawartości Królowej Ostrości, najostrzejszej z ostrych chili - Caroliny Reaper.
Do tego cała paleta smakowitych dodatków, które nadają reszcie charakteru - na czele z piwem Kominiarz z browaru Profesja, które sprawia, że sos Razor Deathcrush nabiera lekko słodkawego (ale nie ulepkowego) wydźwięku.
Znajdziecie tutaj też pieczony czosnek, nieco cukru trzcinowego, suszone, tropikalne Habanero oraz... ziarna kawy i kakaowca - to po to, żeby aromat tego sosu był jeszcze bardziej niesamowity!
Słodycz ma za zadanie złagodzić wrażenia ze spotkania z Caroliną Reaper - ale nie łudźcie się, nie unikniecie "kary" - no rest for the wicked!
POLECAMY ZAAWANSOWANYM OSTROŻERCOM
Dozujcie z umiarem – i nigdy na pusty żołądek! Polecamy ten sos jako dodatek do potraw, w rozcieńczeniu, choć odważniejsi i bardziej odporni mogą próbować jeść go ze wszystkim – co was nie zabije...
Skład: papryka Carolina Reaper 50%, ocet jabłkowy, piwo "Kominiarz" z Browaru Profesja, cukier trzcinowy, cebula, czosnek pieczony, suszona papryka Habanero, suszona papryka de arbol, sól morska, ziarna kawy, ziarna kakaowca, przyprawy.
Pojemność: 200ml
Kraj pochodzenia: POLSKA