Sos Latino BBQ „Tres Chiles Pica Dulce” Rufusa Teague'a zachwyca pikantnym aromatem limonki, a jednocześnie zyskuje specjalną ostrość dzięki Chipotle Arbol i wędzonym papryczkom Hatch. Ten wszechstronny sos doskonale nadaje się jako dodatek do grillowanego lub wolno gotowanego mięsa, a także do tacos, nachos i różnych warzyw. Do jego przygotowania pomidory, brązowy cukier, czosnek i wiele innych przypraw, a także sok z cytryny, pasta z rodzynek i olejek limonkowy są przetwarzane na aromatyczną bazę. Styl Latino BBQ pochodzi z Ameryki Łacińskiej i Karaibów i zyskuje coraz większą popularność. Rdzenni mieszkańcy Ameryki Łacińskiej, tacy jak Aztekowie, Majowie i Inkowie, świętowali grillowanie mięsa na otwartym ogniu na długo przed przybyciem Europejczyków. Techniki te zostały rozwinięte przez hiszpańskich, portugalskich, a później afrykańskich imigrantów, wzbogaconych o nowe składniki i przyprawy. Niektóre znane dania z Latino BBQ to argentyńskie asado, kolumbijskie churrasco, meksykańska barbacoa i karaibski kurczak jerk. Dania te są popularne nie tylko ze względu na ich pyszny smak, ale także ze względu na towarzyską atmosferę i dziedzictwo kulturowe, które sprawiają, że grillowanie jest integralną częścią stylu życia Ameryki Łacińskiej. Zespół American Heritage uwielbia grillowanie i BBQ wszelkiego rodzaju i jest bardzo podekscytowany tymi letnimi sosami i kolejnym BBQ z karaibskim akcentem!
składniki :
Woda, cukier, brązowy cukier (cukier, melasa), ocet destylowany, koncentrat pomidorowy, papryczka Hatch, papryczka Arbol, przyprawy (papryka chili, pieprz cayenne, nasiona selera, nasiona gorczycy), sól, naturalny aromat, sos sojowy Tamari (woda, soja, sól, cukier), kurkuma, pasta rodzynkowa, sok z limonki, papryczki chipotle, proszek cebulowy, proszek czosnkowy, olejek limonkowy
Masa netto: 396g