Sos Black Gold Hot Saus.Guru szybko stał się „celebrytą”, nie tylko ze względu na swój wyjątkowy wygląd – smoliście czarny ze złotym brokatem – ale także ze względu na swój fantastyczny smak! Został wybrany najlepszym sosem ostrym przez publiczność na Dutch Chilli Fest 2019. Głębokie, bogate w umami smaki uzyskano dzięki zastosowaniu sfermentowanego sosu sojowego, zrównoważonego sokiem z cytryny i liśćmi limonki, a także połączonego w pięknej harmonii z aromatem papryczek chili. Dodaj sos Black Gold Hot Saus.Guru do potraw z grilla, sałatek, burgerów, hot dogów, skrzydełek kurczaka i wielu innych dań i przekąsek, aby były nie tylko smaczne i pikantne, ale także ucztą dla oczu i każdego aparatu. Na przykład można go użyć jako przyciągającego wzrok sosu do wyjątkowego talerza nachos i frytek lub jako dip premium do gyoza, bapao, kostek sera lub bitterballen. Pomoże Ci to tworzyć treści zatrzymujące przewijanie na Instagramie lub Facebooku i sprawi, że Twoje dania wyróżnią się w wyjątkowym menu. Używaj Black Gold do duszenia, glazurowania, smażenia, maczania lub polewania.
Ciekawostki dla miłośników ostrych sosów Wszystkie ostre sosy Saus.Guru to małe rzemieślnicze produkcje. Specjalna mieszanka pieprzu składa się z papryczek uprawianych w Holandii (sadzonki). Są one zbierane ręcznie i starannie selekcjonowane pod kątem jakości. Po zatwierdzeniu papryczek przez kontrolę jakości, są one oceniane pod kątem smaku, aromatu i wartości pikantnej. Następnie są mieszane w najbardziej idealnych proporcjach, aby stworzyć idealną mieszankę aromatyczną. Mieszanka zawiera między innymi papryczki Scorpion, Habaneros, Jolokia i Carolina Reaper. Tuż przed produkcją owoce są indywidualnie odszypułkowane i czyszczone, a następnie mieszane i lekko marynowane, leżakowane i mrożone, aby zatrzymać proces dojrzewania. Dzięki temu nasza produkcja zawsze ma pożądaną jakość, nawet zimą. Warto wiedzieć. Wszystkie warianty sosu Skull Hot Sauce są wytwarzane z papryczek chili uprawianych w Holandii przez wybranych profesjonalnych plantatorów z międzynarodowymi certyfikatami jakości. W Saus.Guru sosy ostre to przede wszystkim wrażenia smakowe, a nie tylko ostrość, ponieważ to nie jest sztuka. Papryczki uprawiane na potrzeby Saus.Guru obejmują papryczki Carolina Reaper, różne rodzaje Jolokia, Scorpions, Habanero i inne specjalne odmiany papryki.
Składniki
Woda, cukier, melasa, soja, świeża mieszanka papryki (6,4%), PSZENICA (GLUTEN), modyfikowana skrobia kukurydziana, 3% sok z cytryny, sól, cebula, 1,1% imbir, barwniki (węgiel roślinny, syrop z palonego cukru, tlenek żelaza), kwas spożywczy (kwas cytrynowy), naturalny aromat, zagęszczacz (guma ksantanowa), konserwanty (sorbinian potasu, benzoesan sodu).
Informacje żywieniowe Na 100 gramów: ,
Wartość energetyczna: 110 kcal / 461 kj
Tłuszcz: 0,04 g, w tym nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 22,9 g, w tym cukry: 18,9 g
Białko: 1,28 g
Sól: 3,1 g
Pojemność: 500ml