Historia smaku
Z odrobiną czarnego pieprzu i pocałunkiem miodu, ten pikantny, satysfakcjonujący sos to nasz riff na południowy klasyk i pyszny do wszystkich kawałków drobiu, wieprzowiny i wołowiny. Pyszne również na jajecznicy!
INSTRUKCJA UŻYCIA:
Marynata: Obficie posmaruj mięso Tupelo 2-Step i marynuj przez co najmniej 30 minut w temperaturze pokojowej lub do 24 godzin w lodówce (przed grillowaniem na pośrednim ogniu pozwól mięsu osiągnąć temperaturę pokojową).
Glazura: Posmaruj mięso Tupelo 2-Step podczas ostatnich 5-10 minut grillowania na bezpośrednim ogniu, odwracając w razie potrzeby, aby równomiernie się przyrumienić. Podawać z dodatkowym sosem z boku.
Składniki
Woda, biały ocet, cukier, koncentrat pomidorowy, ocet jabłkowy, miód, cebula biała, przyprawy (mączka musztardowa, pieprz czarny mielony, kolendra w proszku, kurkuma w proszku, cebula w proszku, czosnek w proszku), sól, glukoza, czosnek, pieprz cayenne w proszku , hydrolizowane białko roślinne (soja i kukurydza), guma ksantanowa, kwas cytrynowy, substancja konserwująca (benzoesan sodu), barwnik naturalny (karmel), melasa, sztuczne aromaty (cynamon, goździki, worcestershire).
Kraj pochodzenia USA.
Pojemność
473 ml